دفتر مشاوره و راهنمایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

دفتر مشاوره و راهنمایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند مفتخر است که خدمات روان شناسی را به دانشجویان و علاقه مندان ارائه می نماید

دفتر مشاوره و راهنمایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

دفتر مشاوره و راهنمایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند مفتخر است که خدمات روان شناسی را به دانشجویان و علاقه مندان ارائه می نماید

فعالیت ها

فعالیتهای مرکز :

  • مشاوره آموزشی :

در مشاوره های آموزشی ارائه راهنمایی به دانشجو در زمینه دانشگاه ، گروههای آموزشی ، دوره های تحصیلی ، گرایشهای تحصیلی ، شرایط ورود به دانشگاه ، نحوه ثبت نام ، انتخاب واحد های درسی ، تعداد واحد های درسی ، طول مدت ترم های تحصیل، میزان ساعت تدریس هر درس ، منع تحصیلی همزمان ، دروس پیش نیاز ، پس نیاز ، هم نیاز ، دروس معرفی به استاد ، انتخاب همزمان دروس پیشنیاز و وابسته ، ترم های تابستانی ، حداکثر مدت مجاز تحصیل ، نحوه حضور و غیاب ، غیبت در جلسه امتحان ، حذف و اضافه ، حذف اضطراری ، حداقل نمره قبولی ، دروس نا تمام ، نام نویسی مشروط ، نیم سال های جبرانی ، مرخصی تحصیلی ، انصراف از تحصیل ، مقررات آموزشی دانشجویان انتقالی و میهمان ، تغییر رشته ، معادل سازی ، فراغت از تحصیل ، نظام پاره وقت و تسهیلات آموزشی از اهداف مرکز مشاوره و راهنمایی می باشد.

  • مشاوره شغلی :

در این نوع مشاوره اطلاعاتی در زمینه شرایط استخدام و شغل های مختلف داده می شود و در زمینه شغل مرتبط با رشته تحصیلی ، بازار کار ، فنون مصاحبه های شغلی ، بازار کار رشته های تحصیلی انتخابی و معرفی سایتهای اینترنتی ، هفته نامه های کاریابی و آگهی های استخدامی برای متقاضیان توضیح داده می شود.

ازدواج یکی از مهمترین حوادثی است که در زندگی هر انسان رخ می دهد . لذا دارای اهمیتی در خور توجه است . نظر به اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده و تاثیر آن در تداوم و استحکام خانواده ، تربیت فرزندان ، داشتن زندگی سالم توام با رضایت و خوشبختی و احساس موفقیت ضرورت دارد ، دختران و پسران هنگام ازدواج از خدمات مشاوره ای مناسبی بهره مند شوند و از این طریق با اهداف وظایف و حقوق یکدیگر به خوبی آشنا شوند .  شواهد تجربی و آماری فراوانی ، نشان از افزایش مداوم اختلاف خانوادگی و طلاق است . فشارهای فرایند بر زن و شوهر و کودکان ، و نیاز به سازگاری مجدد ، بروز عواطفی مثل خشم ، تاسف ، افسردگی ، مرافبت از فرزندان و سازگاری با جدا شدن ، قبول نقش " تک همسر خانواده بودن " علاوه بر فشارهای عاطفی و روانی ، مسئولیت های اقتصادی ، حقوقی ، وفاداری نسبت به والدین ، حضانت ، عواقب روانی وخیمی بدنبال خواهد داشت . که در این زمینه نیاز به مشاوره های تخصصی را بیشتر نمایان می کند .  دفتر مشاوره و راهنمایی در این خصوص علاوه بر مشاوره ازدواج ، نسبت به برگزاری دوره های پیش از ازدواج و درمان اختلال های جنسی نیز اقدام می نماید .

  • مشاوره عاطفی - روانی :

بیشتر ترانه ها ، نمایش ها و داستانها با مضمون عشق ساخته می شوند. دوست داشتن و دوست داشته شدن مثل نیاز به امنیت ، ارتباط احترام و تعلق داشتن از نیازهای اساسی انسان به شمار می رود. اما این مفهوم به شکل های مختلفی نمود می کند.مثلا بسیاری از انسانها دلشان می خواهد کسی دوستشان بدارد و به آنها عشق بورزد تا به این ترتیب نگرانی ها و مشکلاتشان حل گردد.در بعضی مواقع کمبودها و یا ضعف های روان شناختی موجب این گرایش می گردد.گاهی فرد نیازمند دیگری تا به این ترتیب بتواند احساس امنیت ، کفایت یا کامل بودن کند . برخی عبارات ترانه های عامیانه حاکی از این نوع دوست داشتن است .این نوع عشق بیشتر نوعی وابستگی اجتماعی و عشقی اعتیادگونه است. در این وجه عشق ، فرد تمام اهداف ، نیازها و اولویت های خود را نادیده می گیرد و تمامی زندگی اش را وقف یک ارتباط به ظاهر عاشقانه می کند که طرف مقابل نیز می خواهد معشوقش ضعیف و ناموفق باشد ، زیرا یک فرد ضعیف و ناتوان وابسته تر است در چنین مواقعی یک طرف مورد سوء استفاده عاطفی قرار گرفته و طرف دیگر به سوء استفاده می پردازد. مرکز مشاوره در این مواقع و با توجه به مراجعه افراد ، به آنان در زمینه هایی مثل عشق ، دلبستگی ، سوءاستفاده های عاطفی ، جدایی از معشوق ، مرگ و از دست دادن ، خدمات روان شناختی ارائه می نماید.

  • مشاوره رفتاری - ارتباطی :

جامعه بشری در آغاز هزاره سوم میلادی بیش از هر چیز به تفاهم ، وحدت نظر و عمل نیازمند است . اکنون که ابرهای تیره خصومت های دیرین در سطح جهانی جای خود را به تدریج به روشنایی ، تفاهم و گفتگوی سازنده داده و تز همزیستی مسالمت آمیز مجددا مورد توجه قرار گرفته و ارتباط امری جهانی شده، ما نباید در سطح کوچک و محدود خانواده ، دوستان ، محیط زندگی و تحصیل و... دچار ضعف ارتباطی و سوء تفاهم شویم.دوستان نتوانند همدیگر را درک کنند ، همسران نتوانند زیر یک سقف صمیمی باشند و فرزندان نتوانند احساسات خود را بیان کنند و با والدین در رفع نیاز ارتباطی و حسی و هیجانی خویش همنوایی کنند.
سالهاست در جلسات مشاوره چنین جملاتی را می شنویم - او مرا نمی فهمد ، مرا درک نمی کند ، به من توجهی ندارد و... سرمنشاء بسیاری از مشکلات انسانها همانا نداشتن مهارت در ایجاد و تداوم ارتباط و عدم توفیق در ارائه رفتار صحیح برای نفوذ در دلهای اعضاء خانواده ، آشنایان و اطرافیان است. امروزه موفقیت ، توسعه و پیشرفت در تمام جنبه های زندگی آموختنی و فرا گرفتنی است. درک کردن و فهمیدن دیگران یک مهارت است به قول راجرز ، همدلی یعنی از دیدگاه و منظر فرد دیگری به جهان نگریستن. به عقیده خانم ساتیر عنصر اصلی رفتارهای اعضای خانواده الگوهای ارتباطی است. ارتباط مؤثر ، یعنی بدانیم چه بکنیم و چگونه با افراد روابط حسنه داشته باشیم تا جامعه ای سالم ایجاد کنیم.
در زمینه آموزش و پرورش روابط مؤثر معلمان و مربیان با شاگردان
و بالعکس در رشد روانی و تحصیلی آنان و در خانواده در ارتباطات والدین و فرزندان ودر سازمانهادر اجرای برنامه های سازمانی مابین مدیران و کارکنان و غیره این مساله نقش و سهم مؤثری را ایفا می کند ، اذا بخشی از اهداف مرکز در این زمینه آموزش و نحوه برقراری و استمرار ارتباط و تداوم رفتاری می باشد که ضمن شناسایی سیستمهای ادراکی افراد ، دلایل عدم نداشتن ارتباط ، رمز نفوذ در دلها ، تکنیکهای نفوذ ، فنون ارتباط مؤثر ، هنر شنیدن و گوش دادن ، اصول گوش دادن و اصول برهم زننده ارتباط و ویژگی های ادراکی زنان و مردان مورد بحث و بررسی و استفاده قرار می گیرد.

  • مشاوره های دیگر:

در این نوع مشاوره ها ، تعداد متقاضیان برای نوع خاصی از مشاوره اند و تنوع موضوعی آن زیاد است .موضوع این مشاوره ها شامل گستره وسیعی از جمله مسائل اقتصادی ، روانی ، ابراز وجود، جرئت ورزی ، کمرویی ، لجبازی ، پوچ گرایی ، برنامه ریزیهای تحصیلی و فردی ، شک و تردیدها ، ابراز احساسات و علاقه ، موضوعات احساسی هیجانی ، مسائل جنسی ، زناشویی ، مسائل خانواده ، عشق و دلبستگی ، جدایی ، تعارض های درونی و غیره را شامل می شود که پاز حضور مراجعین و بیان مسائل و مشکلاتشان راهکارهای اصلاحی و درمانی به آنان ارائه می شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد